2014. november 13., csütörtök

ÉDENI SZERELEM



Nincs abban semmi meglepő, hogy a bibliai idők zsidó vallása, és az ebben gyökeredző keresztény vallás szigorú szexuális erkölcsöket hirdet, követői pedig, különösen a fundamentalisták, egyrészt kerülik a témakört, másrészt, ha muszáj megnyilatkozniuk, a szexualitást valamiféle bűnös dolognak tartják, ami legfeljebb a gyermeknemzést szolgálhatja.
Mózes népe (illetőleg a néppé kovácsolódás útjára lépett ős-zsidóság) egyiptomi rabszolgasorsa, majd a pusztai vándorlás alatt nyilvánvalóan sokféle szexuális gyakorlattal szembesült, s a – szépen mondva – kilengések megelőzése végett szigorú mózesi szabályok hozattak. Ugyanígy a Kr. u. 1. és 2. században a Római Birodalomban rohamosan terjeszkedő keresztény gyülekezetek a pogány nép körében, különösen a római arisztokráciánál igencsak laza erkölcsiséget tapasztaltak.
S igaz ugyan, hogy Jézus az úgynevezett bűnös – szeretőt tartó – asszonynak, aztán a kéjnőknek is megbocsátott, de nem volt szabad újra vétkezniük.
A keresztény tanításban aztán ez utóbbi vált hangsúlyossá, sőt terebélyesedett már-már a végtelenségig és a végletekig. Nemcsak bevezették a cölibátust, nemcsak másodrangúvá degradálták a nőket, nemcsak tiltották (és a r. katolikus egyház tiltja még ma is) a fogamzásgátlást és abortuszt, hanem még tisztes családapák és anyák sem örülhettek felhőtlenül az ágyban egymásnak…

Nem szaporítom a szót, hanem kimondom: nem jól van ez így. Nagyon nem jól...
Ennek felismerése, a változtatás, jobbítás szándéka vezetett akkor is, amikor jó pár évvel ezelőtt az úgynevezett taoista (tehát vallási!) misztikus szex elméletét és gyakorlatát átültettem európai – keresztény – közegbe, s megírtam mindezt egy – ÉDENI SZERELEM című – kötetben.
A kétkedők és gyanakvók megnyugtatására egy – tőlem igazán független! – kritikai észrevétel:
***

Szente Pál: Édeni szerelem

Könyvismertető

A szexuális élet hagyományos morálját Európában a kereszténység, Ázsia nagy területein a taoizmus szabályozza. A szerző véleménye szerint azonban nálunk sem haszontalan megismerni a keleti gondolkodásmód nemi életre vonatkozó nézeteit, hiszen ezeknek valóra váltása nem csak megsokszorozhatja és meghosszabbíthatja a nemi örömöt, de a mentálhigiéne szempontjából egészségesebbé is teheti. Elöljáróban összehasonlítja a keresztény morálhagyományt a taoizmus fölfogásával (ez utóbbi nem egymást vonzó ellentétnek, hanem két egyenrangú félnek tekinti a nőt és a férfit, akik együtt lehetnek egészek), majd részletesen beavat a taoista elveken alapuló, misztikus szex tudnivalóiba, ebből alkotva meg a maga "édeni" praktikumát. A kötet közel sem csupán a nemi élet praktikáinak leírásaiból áll, meglehetősen nagy terjedelemben a meditációs technikák és az eltérő kultúrák hagyományfölfogásait ismerteti. - Tehát nem a "kíváncsiskodók", hanem a keleti elméleteket ilyen vonatkozásban is tanulmányozni kívánók olvasmánya a kínai forrásszemelvényekkel, idézetekkel illusztrált munka.
***
Részletek a könyvből:

„A taoista misztikus szex három parancsolata:
1.     Tartsd vissza a magod!
2.    Ne gondolkozz!
3.    Ne lélegezz!
Az édeni szeretkezés >Hármasszabálya<:
1.     Késleltesd a magömlést!
2.    Ne gondolj másra!
3.    Engedj ösztönös vágyaidnak!

Az édeni szeretkezés az édeni szerelem része. Édeni, mert aki elsajátítja, gyakorolja és átéli, az úgy érezheti, hogy bebocsátást nyert az Édenbe.
Ennek azonban van egy alapfeltétele, nevezetesen a mély érzelmi kötődés, amit nevezhetünk akár szerelemnek is, vagy bimbózó szerelemnek, erős vonzalomnak… A lényeg, hogy a két >fél<, tehát Ti szeressétek egymást, egyet akarjatok (együtt boldognak lenni, netán együtt boldogulni), és természetesen érezzetek egymás iránt nemi vágyat. Ezenkívül fontos, hogy bízzatok közös jövőtökben. Fontos még az is, hogy a szerelmi helyzet létrejöttekor hagyjátok kívül a külvilágot, tegyétek félre gondjaitokat, vagyis lelketekben békesség lakozzék.
Tehát az előfeltételeket is három pontban foglalhatjuk össze:
A.   A partner szeretete…
B.    Optimizmus…
C.    Lelki békesség…”

Édeni lebegés

A görög mitológia szerint isteneik olyanok voltak, mint az emberek. Szerettek és gyűlöltek, intrikáltak, veszekedtek, hadakoztak, harcoltak, szerelmeskedtek (egymással is, némelyikük az emberekkel is). Állandó lakhelyük az Olümposz teteje volt.
Amikor éppen nem háborúztak, szervezkedtek, egymást vagy a földieket nem hajkurászták, nem is dorbézoltak, szívüket az irigység vagy bosszúvágy nem gyötörte, amikor megfeledkeztek égi és földi ügyeikről, mindennapi gondjaikról, akkor feltehetően a boldog lebegés állapotában lehettek. Valahol fönt az Olümposzon talán egy hegyi forrás vagy patak mellett a fejük fölött úszó bárányfelhőket szemlélve.
Amit az olimposzi istenek éreztek és átéltek volna, ha lettek volna, olyan az édeni lebegés.
Előrebocsátom: ez nem megy azonnal, hanem előgyakorlatokra van szükség. De ne ijedjetek meg, ezek a gyakorlatok – enyhén szólva – csodára kellemetesek.
Ha már ismeritek az ellazulás, a meditáció és az édeni meditáció technikáját, akkor könnyű helyzetben vagytok. Legelőször ugyanis az ellazulást kell begyakorolni.
Amikor már könnyűszerrel sikerül ellazulni, akkor belevághattok az édeni lebegésbe. De ez ekkor még csak „fél-lebegés” lehet, mert egyikőtöknek ébernek és aktívnak kell maradnia. Aztán cserélhettek.
Vetkőzzetek le, fürödjetek meg, ha még nem tettétek, majd valamelyikőtök kezdje.

Feküdj hanyatt, hunyd le a szemed, szépen lassan, fokozatosan lazulj el. Aki most aktív maradt, csendben üljön és figyeljen. A légzés ritmusából is kiderülhet, hogy az ellazulás milyen fokozatáig sikerült eljutni, de valami apró jelzést is megbeszélhettek. Ez ugyanis nem lesz, nem lehet klasszikus ellazulás, pláne meditáció, ezért a folyamatot kis mozdulat vagy egy hang (például az OM elnyújtva) nem töri meg.
Az aktív „fél” is megkezdheti a játékot. Lassú és lágy mozdulatokkal simogathatod párod bárhol, fokozatosan haladva. Csókolgathatod is, de most inkább csak leheletszerűen. Megcsókolhatod intim, érzékeny testrészeit, nyelved is használhatod, de mindent lassan, finoman. Akár az aktussal is befejezhetitek (illetve folytathatjátok), de most még az, aki az aktív szerepet vállalta, ő se legyen a szokásos módon aktív.
Ezután, vagy később, vagy másnap cseréljétek föl a szerepeket, s ezt annyiszor ismételjétek, ahányszor kedvetek van.
Amikor már mindegyikőtök úgy érzi, hogy közösülés közben, majd az orgazmust megelőzően, esetleg az orgazmus alatt is tud ellazult állapotban maradni, akkor készek vagytok a közös édeni lebegésre.
De most figyeljetek, mert újabb gyakorlás következik!
Az ellazult állapotba, majd később a meditációs szintre akkor kell átváltani, amikor egyesültetek. Tehát a hímtag bevezetése után kell megállni, megpihenni, ellazulni. Ez nem könnyű…
Természetesen bármelyik testhelyzet sem alkalmas rá. Próbáljátok ki és válasszátok ki a számotokra legmegfelelőbbet. Lehet oldalt fekve szemben, vagy oldalt fekve hátulról. (Arra vigyázzatok, hogy egymás combját ne nyomjátok, mert elzsibbadhat.)
Az indiaiak például azt a helyzetet kedvelik, amikor a férfi a jobb oldalán fekszik, a nő pedig háton a férfira merőlegesen. A lábait a férfi csípője fölött átrakja, és a talpán nyugtatja.
Akár két nagy, kényelmes fotelban is egymással szemben, vagy ágyon ülve egymással szemben elkezdhető. Ilyenkor azonban előre gondoskodni kell a hát és a fej megtámasztásáról (párnák sokaságával például). Úgy kell elhelyezkedni, hogy amikor már az aktív mozgást abbahagytátok, majd hátradőltetek, egymás combját, lábát ne nyomjátok, hátatokat, nyakatokat ne kelljen megfeszíteni.
Ha úgy érzitek, hogy valamelyik testrészetek elzsibbadna, vagy kevésbé jó a fekvése, helyzete, akkor nyugodtan megmozdíthatjátok és változtathattok. A hüvelynek és a pénisznek nem kell mozdulatlannak maradnia. Sőt, nem feltétel ugyan, de fantasztikus lehet ilyenkor a spontán önmozgásuk. Akár az orgazmusig eljutó önmozgásuk. Ha ez nincs, akkor ti tegyetek változatlanul lassú és finom mozdulatokat.
Amikor szükséges, gondolatban sugalmazzátok izmaitoknak, testrészeiteknek, hogy ellazult állapotban vannak. Majd amikor tudatotok lent van (bár erre a fönt helyhatározó jobban illik) az alfa szint közelében, akkor erotikus vágyképeket sugározhattok egymásnak.
Próbáljátok meg ezeket a mentális vágyképeket úgy küldeni, hogy nemi szerveteken át szerelmetek nemi szervére és szervébe irányuljanak.
Sikerülni fog, mert ekkor testileg-lelkileg egyesültetek; egy test és lélek vagytok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése