2017. május 10., szerda

Küldetésünk...?


(Jegyzet)
Bár régmúltunkat titok fedi, azt tudhatjuk, hogy Isten választott népéhez hasonlóan a sors- és egyéb csapásokból nekünk is bőven jutott, ám mégis - és mi is - megmaradtunk. Azt nem tudjuk, hogy őseink a szkítákkal, avarokkal, hunokkal békében együtt éltek vagy harcban álltak-e, de azt igen, hogy a kazárok, a besenyők, majd már itt a Kárpát-medencében a tatárok, törökök, osztrákok, oroszok (szovjetek) próbáltak bennünket - ugyan nem a tengerbe kergetni, de - az idők végezetéig megszállva tartani... És hol van most a Kazár Kaganátus, a besenyők Nyugati-Türk-, Dzsingisz kán Mongol-Tatár-, Szulejmán Oszmán Birodalma? Mi lett a Habsburgok Habsburg Birodalmából, és Sztálin, Hruscsov, Brezsnyev Szovjetuniójából?
A zsidók visszakapták (vagy visszaszerezték) az Ígéret Földjét, és most már egyenrangú félként tárgyalhatnak, talán békében is élhet(né)nek szomszédjaikkal. A mi országhatáraink ugyan nem ott húzódnak, mint I. (Szent) István, Nagy Lajos, Mátyás király korában, vagy az Osztrák-Magyar Monarchia idején, de élünk és itt vagyunk, szomszédjainkkal mi is egyenrangú félként tárgyalhatunk, és békében élhetünk.
Felfedezhető párhuzam a zsidó és a magyar nép történelmében. A XX. század például nekik is, nekünk is a borzalmak sokaságát (nekik a hontalanság és a pogromok, a holocaust tetőződését, nekünk a tömeges kivándorlást és szétszóratást, az ország szétszabdalását, a bolsevik rémuralmat), majd a reményt hozta.  Minden emberi (főleg katonai és gazdasági) számítás szerint nekik is, nekünk is el kellett volna tűnni az emberiség olvasztókemencéjében.
Nem így történt, ami sok mindennel magyarázható, de végsősoron kezdő és végső oka az isteni beavatkozás.
Ha nem a szétszóratásra ítélt Izrael népe jut el elsőként népként az egyistenhithez, illetőleg, ha ők nem jutottak volna el az egy Istenhez, s ha nem ők adják az emberiségnek Jézust, akkor minden gyökeresen másképp alakult volna... És akkor is, ha nem teremtik meg Izrael Államot...
  ò Ha nincsenek magyarok, magyar nemzet és Magyarhon, akkor is megszülethet ugyan Theodor Herzl, a cionizmus megalapozója, de nem Budapesten Herzl Tivadarként, és lehet, hogy nélküle is lett volna cionizmus, és létrejön Izrael Állam, de nem úgy és akkor, ahogy.
ò Ha nem születik meg és kényszerül Nyugatra távozni - ábécé sorrendben nézve - Fonó Albert, Goldmark C. Péter, Kármán Tódor, Kemény János, Neumann János, Pólya György, Szegő Gábor, Szilárd Leó, Teller Ede, nyilván akkor is megszületik a repülőgép sugárhajtómű, a modern elektronika, a ballisztikus rakéta, a BASIC programnyelv, a számítógép, a matematikai heurisztika, az atommáglya és a H-bomba. Mindezt és még mindazt, ami most a magyar származású tudósok nevéhez kötődik, felfedezik, kidolgozzák és továbbfejlesztik, de nem úgy és akkor, ahogy. Ha ők nincsenek, akkor napjaink világa másféle lenne.
ò Az ipari, főleg a tudományos-technikai forradalomig az emberiség története összefüggő folyamat volt. Itt azonban, különösen a magfizika, a kvantummechanika, az elektronika és az informatika területén a magyar tudósok betöltötte kulcsszerep minőségi ugrást eredményezett. Ezzel ők múlhatatlan érdemeket szereztek szülőföldjüknek és népüknek is.

Ha viszont az „Antikrisztus” nem személy, hanem az abszolút (az isteni) szellem nélküli, csak az anyagitól motivált tudomány, akkor nem csak jót adtunk a világnak. De nem is csak rosszat, hanem úgy és olyat, mint amikor Isten megteremtette az anyagot, ami jóra is, rosszra is fordítható. És az, hogy mire fordítjuk, hogy mi lesz belőle, az most már elsődlegesen csak rajtunk, az emberiségen, még inkább az individualizálódott embereken múlik.  A mi, a magyarok felelőssége azonban nagyobb, mint ami számarányunkból adódna.

A zsidók Jézus Krisztust adták a világnak; mi magyarok olyat, ami/aki akár az Antikrisztus, akár a világraszóló és megváltó isteni terv nélkülözhetetlen eszköze lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése