2017. szeptember 7., csütörtök

A krach, a spekuláns és a „forradalom”…





Nem az a lényeges, hogy igazad van-e vagy sem, hanem az, hogy amikor igazad van, mennyit nyersz vele, s amikor nincsen, mennyit veszítesz." (Georg Soros)
🔻🔺🔻
„Bármelyik rafinált tőzsdéző megmondhatja, miként lehet az árfolyam esésekor veszteség helyett pénzt csinálni. Csak el kell adni. Elad egy részvényt most, bár még meg sem vette, majd később, amikor az árak alacsonyabbak, akkor veszi meg és juttatja el a vevőnek. Ez ugyan teljesen törvényes, mégis mások veszteségéből származik a haszon, - más szóval mások számára rosszban válnak érdekeltté, ami nem Agykontrollosnak való ügy. A klubot felfüggesztették.”[1] 
🔻🔺🔻
Nézzük akkor a magyar tőzsdét.[2]
Engem most – 2017. szeptember 7-én – csak három részvény érdekel, az OTP, a MOL és a Richter.
Az OTP 10364, a MOL 23819, a Richter 6613.
Az OTP éppen kicsit lejjebb, a MOL és a Richter följebb mozdult el.
Ez jelentéktelen változás.
Mi (én és a brókereim) kommentár nélkül és póker arccal – meglepetést keltve - eladásra kínálunk az árfolyamnál valamivel olcsóbban OTP-t, MOL-t és Richtert. Nem párat, hanem sokat.
Az üzlet megköttetett.
Másnap megismételjük, aztán, ha kell, harmadnap is…

Mit várok ettől?
Minimum pici pánikot, aminek következtében az OTP, a MOL és a Richter esni, jó esetben zuhanni fog. Aztán mindez igazi pánikká terebélyesedik.
Amikor ez bekövetkezik, a startkorihoz viszonyítva jóval alacsonyabb áron vásárolunk, amivel – ld. fentebb az agykontrollos véleményt…  


Mi van, ha mégsem lesz tőzsdekrach? Nem totális, hanem még jelentéktelen sem, semmilyen sem, mert például az MNB beavatkozik?
Nos, mivel én ezzel a mélységesen elítélendő változattal is számolok. Akkor kiadom, pardon kiadatom az ukázt a nyitott társadalomért, a sajtó- és véleményszabadságért, a migránsok korlátlan befogadásáért és mindenféle földi jóért hepciáskodó, pardon, harcoló – tőlem a korábbi törvényes tőzsdespekulációkkal megszerzett csillagászati profitból támogatott – civil bagázsoknak, hogy gyerünk az utcára. Tüntessenek, tiltakozzanak, zavarogjanak (áttételes segítséggel [3] az örökkévalóságig, pontosabban a kormány, az MNB és a tőzsde összeomlásáig…



Mert én szótartó polgár vagyok, az adósságomat, ha tudom, mindig rendezem és lerendezem!







[1] José Silva * Philip Miele Agykontroll Silva módszerével Fordít6otta: Dr. Domján László, Domjánné Harsányi Katalin, Domján Gábor.  Kiadó: Dr. Domján László, 1989; 114. o.    
[2]  http://www.tozsdehirek.hu/valos-ideju-arfolyamok
[3]  http://matete.pestisracok.hu/2017/09/08/jottem-felforgatni-budapestet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése